Moodboard: gavoor ClassicBlue

Deze maand zijn de stylisten van Kobe geïnspireerd geraakt door Pantone kleur van het jaar: Classic Blue. Blauw is zonder enige twijfel één van hun favoriete kleuren en wordt wereldwijd gezien als één van de meest tijdloze kleuren in het interieur. Bekijk het Kobe moodboard van de maand maart:

Classic blue is afgeleid van de kleur van de hemel in de schemering en straalt een positieve sfeer, stabiliteit en vertrouwen uit. Het is volgens de stylisten van Kobe een eenvoudige, elegante tint die een ontspannen gevoel geeft. De kleur kan toegepast worden in allerlei ruimtes met een breed scala aan kleuren en texturen.

Kleurenpalet

Uiteraard draait het bij deze look voornamelijk om blauw! De afgebeelde kleur genaamd classic blue kun je combineren met eindeloos veel variaties op deze tint. Kleur- en textuurlagen geven de stijl diepte en een beetje drama. Door combinaties van verschillende blauwtinten en een diversiteit aan texturen creëer je diepte. Denk aan denim, wit, grijs, goud, bruintinten, kobalt of lichtblauw.

Creëer je persoonlijke stijl

Voor welke stijl ga je? Als je dat duidelijk hebt, kun je samen met een interieur specialist jouw ideale kleurenpalet samenstellen om het totaalplaatje kloppend te krijgen. Vanwege zijn veelzijdigheid is blauw geschikt voor iedere interieurstijl. Combineer de kleur eens met aardse tinten en een naturel kleurenpalet, zo creëer je een oase van rust in huis! Voeg hier wat natuurlijke decoratie aan toe om de look and feel helemaal compleet te maken. Combineer je classic blue met warme taupe tinten, grijs en metallic dan krijgt het juist een chique touch. Het plaatsen van de juiste accessoires en materialen heeft een groot effect op het eindresultaat. Belangrijk dus dat je deze niet vergeet!

Tips voor stoffen

Kobe heeft een breed scala aan blauwe en bijpassende tonen, zowel voor gordijnen als stoffering. In deze look komen de blauwe tinten Alvar, Ragga, Alder, Tour, Easy Linen, Potenza, Arezzo en Levanto voor. Wil je thuis aan de slag met de kleuren uit dit palet van Kobe? Wij kijken graag met je mee en helpen met het maken van de juiste kleur- of stofkeuze. Wij adviseren je graag in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies.