Zo mooiis tapijt

Slogan logo Dat is een goed idee!

Met je blote voeten over zacht tapijt lopen geeft je gegarandeerd een gevoel van luxe. Hoe fijn tapijt is als je ’s morgens uit bed stapt, zo praktisch is tapijt als vloerbedekking op de trap. Tapijt is een geschikte vloerbedekking voor elke ruimte in huis. We vertellen je er graag meer over in dit blog.

De voor- en nadelen van tapijt

Elke vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zo ook tapijt. We zetten de voor- en nadelen van tapijt als vloerbedekking allereerst even op een rijtje:
+ tapijt isoleert warmte, waardoor de thermostaat een stukje lager kan
+ tapijt is slipveilig
+ loopgeluiden worden verminderd door tapijt
+ tapijt biedt veel decoratieve mogelijkheden
+ tapijt geeft je woonomgeving een zachte en comfortabele uitstraling
- tapijt vergt iets meer onderhoud, vlekken zijn lastiger te verwijderen
- mensen met allergie kunnen wat meer last ondervinden

Verschillende tapijtstructuren

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende structuren. De structuur van het tapijt bepaalt de uitstraling ervan. Tapijt kan hoog- of laagpolig zijn en bestaan uit een gesneden pool (zoals frisé, moquette, saxony, shag en velours) of lusjestapijt (bouclé). Het verschil tussen deze structuren zit in ‘m de lengte van de polen en de afstand ertussen.

Zo kies je tapijt dat bij je past

Voor je tapijt kiest moet je goed bedenken in welke ruimte het komt te liggen, hoe je huishouden eruit ziet en wat voor ondervloer er in de ruimte ligt. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op het soort tapijt dat het meest geschikt is voor jouw interieur.

  • Voor welke ruimte is het tapijt bestemd? Het maakt een groot verschil uit of de vloerbedekking voor een slaapkamer, eetkamer, werkruimte of woonkamer bestemd is. Het gaat vooral om de ‘belasting’: hoe intensief wordt de ruimte gebruikt (zware meubels, speelplek, stoelen met wieltjes, in- en uitloop)?
  • Zijn er kinderen? Of huisdieren? Neem dan liever gemêleerd tapijt of een iets donkere tint. Een vlek ver­wijder je gemakkelijker uit een synthe­tisch tapijt dan uit vloerbedekking van natuurlijke materialen.
  • Hoe is de lichtinval? Staat de zon de hele dag op het ta­pijt te branden? Natuurlijke materia­len zoals katoen verkleuren snel.
  • Hoe is de ondervloer? Voor het leggen van tapijt heb je een vlakke, vochtvrije ondergrond nodig.

Tapijt en allergie

Vaak wordt gedacht dat mensen met een huisstofmijt allergie tapijt vooral moeten mijden. Niets is minder waar: tapijt is niet slechter voor de gezondheid dan een harde vloer. Sterker nog, fijne stofdeeltjes worden opgenomen in het tapijt waardoor ze niet door de ruimte circuleren. Dit is beter voor mensen met een allergie. Wel is het van belang dat je de ruimte goed ventileert en het tapijt regelma­tig reinigt. Dit zorgt voor een gunstig binnenklimaat en ver­kleint de kans op allergieën aanzienlijk. Heb je last van allergieën, dan kun je het best kiezen voor een laagpolig tapijt omdat dit gemakkelijker schoon te maken is.

Meer weten over de verschillende vloeren in onze collectie en alle tapijtstructuren zien én voelen? Kom gerust eens langs in onze winkel. We helpen je graag!

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.