Ga voor eennieuw tapijt dezezomer

Slogan logo Dat is een goed idee!

Met je blote voeten over zacht tapijt lopen geeft je gegarandeerd een gevoel van luxe. Hoe fijn tapijt is als je ’s morgens uit bed stapt, zo praktisch is tapijt als vloerbedekking op de trap. En de zomer is de ideale periode om tapijt te laten leggen of om erover na te denken. Nu het goed en droog weer is, kunnen meubels gemakkelijk even in de tuin worden gezet. We vertellen je graag waarom tapijt geschikt is voor iedere ruimte in huis.

Tapijt geeft een ruimte karakter. Een tapijt of vloerkleed is niet alleen behaaglijk, ze stralen ook warmte en luxe uit. Speel met kleuren, vormen en texturen om het juiste effect neer te zetten. Tapijt kan namelijk enorm veelzijdig zijn, laten onder meer de collecties van Desso zien. Zo is de nieuwe Art Deco collectie geïnspireerd op deze uitbundige stijl uit de vorige eeuw. Geometrische patronen zoals de beroemde visgraat- en honingraatstructuur worden in deze collectie gemixt met natuurlijke effecten in warme kleuren van vijf edelstenen: amber, smaragd, robijn, amethist en grafiet. Ook de Sense of Marble collectie is geïnspireerd op de natuur. Nog zo'n blikvanger! De kleuren en dessins in de Desso collectie zijn onderling met elkaar te combineren voor een unieke, decoratieve en rijke woonsfeer. Zo maak je een juweeltje van jouw interieur. Waar harde vloeren zich meestal beperken tot hout- of betontinten, kun je bij tapijt alle kanten op.

Geluiddempende werking van tapijt

Tapijt is een zachte vloer en dat zorgt voor een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Behoefte aan extra comfort? Leg dan een ondertapijt. Door ondertapijt wordt de vloer nog comfortabeler en zachter en wordt geluid beter gedempt. De geluiddempende werking van tapijt is handig als je kinderen hebt, maar ook als je graag op hakken loopt! Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het juist. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek en voorkomt een vervelende galm.

Tapijt en allergie

Vaak wordt gedacht dat mensen met een huisstofmijt allergie tapijt vooral moeten mijden. Niets is minder waar: tapijt is niet slechter voor de gezondheid dan een harde vloer. Sterker nog, fijne stofdeeltjes worden opgenomen in het tapijt waardoor ze niet door de ruimte circuleren. Dit is beter voor mensen met een allergie. Wel is het van belang dat je de ruimte goed ventileert en het tapijt regelma­tig reinigt. Dit zorgt voor een gunstig binnenklimaat en ver­kleint de kans op allergieën aanzienlijk. Heb je last van allergieën, dan kun je het best kiezen voor een laagpolig tapijt omdat dit gemakkelijker schoon te maken is. Ook kun je kiezen voor het speciale Desso Airmaster® for Home tapijt, dat fijne stofdeeltjes beter vasthoudt dan andere vloeren. Desso AirMaster® for Home zorgt ervoor dat de hoeveelheid opdwarrelend stof, bijvoorbeeld door openzwaaiende deuren of spelende kinderen, sterk wordt verminderd. De fijne stofdeeltjes worden door de speciale garens vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt.

Verschillende tapijtstructuren

De structuur van tapijt bepaalt in grote mate de uitstraling. Kies je voor een strakke bouclé of juist voor een warrige hoogpool? Het is een verschil van dag en nacht. De verschillen op een rijtje:
Bouclé of lussenpool: hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door lussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur.
Geschoren bouclé of tip-sheared: een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waar bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.
Moquette, gesneden pool of cut-pile: bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden.
Velours: in principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.
Frisé: bij een frisé-structuur zijn de polen eveneens doorgesneden, maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige structuur.
Saxony: Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het tapijt ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling.
Shag of semi-shag: wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van shag of semi-shag. Shag-tapijt heeft langere polen dan semi-shag.

In de winkel kunnen we je het verschil laten zien en adviseren welke structuur het beste bij je woonsituatie past. Tot en met 31 juli 2020 ontvang je bij Hasker Kroon 50% korting op de 2e meter Desso en Parade tapijt. Meer weten over de verschillende vloeren in onze collectie en alle tapijtstructuren zien én voelen? Kom gerust eens langs in onze winkel. We helpen je graag!

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.